Quantcast
Channel: پایگاه اینترنتی بهاباد
Viewing all articles
Browse latest Browse all 298

بانوی نمونه

$
0
0

در این مطلب سعی داریم به معرفی یکی از بانوان موفق وافتخارآفرین بهابادی  بپردازیم که در زمینه علوم قرآنی مشغول به فعالیت می باشند.

 بی‌بی‌سادات رضی بهابادی، پژوهشگر و مؤلف توانای علوم و معارف قرآن، در سال 1348 در خانواده‌ای مذهبی  در بهاباد متولد شد، نام پدر وی، سیدحسین است که در کسوت روحانیت، علم‌پرور و بسیار علاقه‌مند به تاریخ، شعر و ادبیات است و با کمال افتخار امرار معاششان از کشاورزی است.

ایشان تحصیلات خود را تا پایان متوسطه در زادگاهش گذرانده و از همان دوران کودکی با قرآن مأنوس بوده و همواره در مسابقات قرآن و نهج‌البلاغه مدارس و شهرستان رتبه اول را کسب کرده است، همچنین از سال 1366 تحصیلات دانشگاهی خود را آغاز کرده و در سال 1377، دکترای خود را در رشته علوم قرآن و حدیث از دانشگاه تهران اخذ کرده است.

بی بی سادات رضی بهابادی در سال 1368 رتبه اول کشوری را در مسابقات مفاهیم قرآن دانشجویان و رتبه دوم کشوری را در مسابقات احکام دانشجویان کسب کرده و از سال 1378 به عنوان عضو هیأت علمی دانشگاه الزهرا(س) به تدریس دروس تفسیر قرآن، علوم قرآن، مقایسه قرآن و عهدین و... مشغول است.

ایشان از سال 1382 تا 1390، جلسات هفتگی تفسیر قرآن را در منزل خود در کرج برگزار می‌کرده و همچنین از سال 1377 تا کنون برگزاری جلسات سخنرانی و پرسش و پاسخ با محوریت قرآن و تفسیر را به صورت پراکنده در مدارس، پایگاه‌های بسیج و محافل خانگی شهرستان بهاباد را برعهده داشته‌.

سرکارخانم رضی مدرک کارشناسی خود را در رشته دبیری الهیات از دانشگاه فردوسی مشهد در سال 1369، مدرک کارشناسی ارشد در رشته علوم قرآن و حدیث را از دانشگاه تهران در سال 1372 و مدرک دکترای علوم قرآن و حدیث را از دانشگاه تهران در سال 1377 با ارائه پایان‌نامه با موضوع تصحیح نسخه خطی ایضاح مخالفة السنة لنص الکتاب و السنة از علامه حلی، دریافت کرده است.

آموزش قرآن در مراکز آموزش عالی؛ فعالیت‌ عمده این بانوی قرآن‌پژوه

 سوابق خدمات دانشگاهی و غیردانشگاهی ایشان: عضو هیئت علمی گروه علوم قرآن و حدیث از سال 1378 تا کنون در دانشگاه الزهرا(س)، مدیرگروه علوم قرآن و حدیث از سال 1384 تا 1386 در دانشگاه الزهرا(س)، مدیر پژوهش دانشکده  الهیات از سال 1378 تا 1388 در دانشگاه الزهرا(س)، سرپرست دبیرخانه هیئت جذب اعضای هیئت علمی از سال 1388 تا تیرماه 1390، استاد مشاور دانشجویان شاهد از سال 1379 تا 1390، مشاور رئیس دانشگاه در امور ایثارگران از سال 1389 تا 1390 از سوی دانشگاه الزهرا(س) و همکاری با واحد تحقیقات دانشگاه امام صادق(ع)، بخشی از فعالیت‌های ایشان در دانشگاه‌ها بوده است.

 نگرشی نوین بر تاریخ و علوم قرآن و تصحیح نسخه خطی ایضاح مخالفة السنة لنص الکتاب و السنة از علامه حلی، کتاب‌های تألیفی این بانوی بهابادی بوده است.

 این بانوی قرآن‌پژوه بهابادی مقالاتی در زمینه علوم قرآن وحدیث ارائه کرده استکه از جمله این مقالات می‌توان به بررسی روش تفسیر علامه حلی در ایضاح مخالفة السنة با تاکید بر نسخه‌های خطی ایضاح، عصمت حضرت محمد(ص) در قرآن، معرفی ترجمه‌های معاصر و امروزین قرآن کریم از الهی قمشه‌ای تا خرمشاهی، ترجمه و نقد مدخل بسمله در دائرة‌المعارف قرآن، مروری بر تاریخ اختیار در قرائات و ضوابط آن و بررسی همسان‌انگاری علم و ایمان از دیدگاه قرآن اشاره کرد.
گونه‌شناسی روایات تفسیری امام موسی کاظم(ع)، خبر دادن از غیب در قرآن وعهد عتیق، عوامل سلام ولعن در قرآن کریم، آموزه‌های خاص عهد عتیق در باب نبوت در مقایسه با قرآن، افزایش‌پذیری ایمان با تأکید بر چیستی آن از دیدگاه قرآن و مدخل ازمداخل جلد هفتم فرهنگنامه قرآن، از دیگر مقالاتی است که تاکنون توسط ایشان ارائه شده است.

بی بی سادات رضی بهابادی به عنوان پژوهشگر برتر گروه در سال‌های 1386،1388،1391 شناخته شده‌و در سال 1388 تا 1389 به‌عنوان عضو حلقه علمی کرسی نظریه‌پردازی، نقد و مناظره علوم قرآن بوده‌است.

برگزاری جلسات تفسیر قرآن در سطح شهرستان‌ها

این بانو غیر از پایان‌نامه‌ها و مقالات علمی و پژوهشی، راهنمایی دانشجویان را در رساله‌های کارشناسی ارشد بر عهده داشته‌ و تدریس را ادامه می‌دهد، فعالیت‌های متفرقه ایشان شامل برگزاری جلسات تفسیر قرآن و جلسات پرسش و پاسخ دینی است که در مناسبت‌ها در سطح شهرستان‌های بهاباد و کرج برگزار می‌‌شود.

 

منبع :خبرگزاری بین المللی قرآن


Viewing all articles
Browse latest Browse all 298

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>